Testējam OpenOffice 3.2 latvisko saskarni

Sveiciens!

Lēnām un klusiņām ir pienācis laiks, kad beidzas tulkojumu iesniegšana OpenOffice.org jaunajai 3.2 versijai. Pa šo laiku Rūdolfs Mazurs ir pamatīgi pastrādājis un latviešu tulkojumus uzlabojis. Tagad ir sācies testēšanas periods un sabūvētas testēšanas instalācijas.

Pašu OpenOffice 3.2 var paņemt šeit: http://download.openoffice.org/next/other.html, izvēloties 320_m6 variantu.

Lokalizācijas pakas ir šeit: http://ooo.services.openoffice.org/pub/OpenOffice.org/cws/upload/localization/localization37fix/ , izvēloties 3.2.0 variantu.

Par problēmām ziņot komentāros vai labāk šeitan: http://bugs.launchpad.net/localization-lv/+filebug. Koncentrējamies uz nekonsekventu, kļūdainu terminoloģiju. Lietoto terminu saraksts atrodams šeit. Pamata fokuss šobrīd ir uz Writer, otrajā vietā ir Calc. Pārējās programmas ir kautkādā starpstāvoklī, kļūdas tajās lūdzu neiesūtīt.

Nākotnes plāni

Interesantais jautājums, protams, ir kad būs pieejams OpenOffice latviešu valodā lietošanai ikdienā. Atbilde ir ka noteikti ne šajā versijā. Šobrīd ir iztulkoti 63% no visas saskarnes. Pat ja mums šobrīd ļautu, diez vai tā būtu laba doma laist tautās tulkojumu, kam katra trešā virkne ir angliski. Praksē, protams tik slikti nav, Writer ir pāri pa 95% latvisks.

Mūsu tiešais mērķis ir sagatavot maksimāli labu tulkojumu uz Ubuntu Lucid Lynx iznākšanu nākamā gada aprīlī, kas saturēs OpenOffice 3.2.1.

Piezīmes instalējot uz Windows

Uz windows ir interesanta ķibele – valodas pakas instalators sagaida ka OpenOffice atrasīsies iekš “C:/Program Files/OpenOffice.org 3” bet tas tiek instalēts mapē “OOO-dev 3”.

Lai piespiestu valodas pakas instalatoru strādāt, jāpārsauc OpenOffice un pēc jāatsauc atpakaļ. Uzmanieties, jo “OpenOffice.org 3” mapē var jau atrasties vecā 3.1 instalācija. Tāpēc pilnā darbību ķēdītē vispirms tā ir jāpārsauc prom uz kautko citu.

Visbeidzot jāpalaiž kāda Openoffice programma, jāatver konfigurācijā sadaļa ‘Valodas iestatījumi’ un ‘Lietotāja saskarne’ jāpārslēdz uz Latvian.

2 domas par “Testējam OpenOffice 3.2 latvisko saskarni

Komentēt